Cum Protejezi Vopseaua Si Caroseria Masinii Iarna

0
Cum protejezi vopseaua si caroseria masinii iarna, mai ales ca acest sezon poate fi o perioada dificila pentru masina ta, deoarece conditiile meteorologice extreme pot afecta vopseaua si caroseria. Cu toate acestea, cu cateva masuri preventive si o atentie deosebita, poti sa iti protejezi masina in timpul iernii si sa ii mentii aspectul estetic.


Prin randurile care urmeaza, acest articol auto afiseaza cateva sfaturi de baza pentru a pastra vopseaua si caroseria in stare buna pe timp de iarna.

Cum Protejezi Vopseaua Si Caroseria Masinii Iarna

Cand vine vorba de caroserie, vopsea si alte parti ale masinii pe care intemperiile si frigul le afecteaza direct, iarna are cel mai mare impact asupra masinii tale. De aceea, masina trebuie protejata suplimentar iarna, iar respectand aceste cateva sfaturi, vei putea proteja vopseaua si caroseria masinii tale in timpul iernii si vei mentine aspectul si starea generala a masinii intr-o forma buna.



Spala masina regulat
Desi poate fi tentant sa lasi masina nespalata in timpul iernii, este esential sa o speli regulat pentru a indeparta sarurile si substantele chimice folosite pe traseu pentru dezapezire. Acestea pot coroda vopseaua si pot duce la aparitia petelor sau coroziunii. Utilizeaza un sampon auto de calitate si spala masina intr-un loc incalzit pentru a preveni inghetul apei.


Aplica un tratament cu ceara
O protectie suplimentara pentru vopsea o ofera aplicarea unui strat de ceara pe caroserie. Ceara de calitate va forma o bariera impotriva elementelor dure de iarna, cum ar fi zapada, gheata si sarurile. Este recomandat sa aplici un strat nou de ceara la fiecare cateva luni pentru a mentine protectia.


Evita parcarea in apropierea marginilor de drum
Marginea drumurilor poate contine o cantitate mare de saruri si substante chimice folosite pentru dezapezire, care pot sa zburde si sa atinga masina ta. Incearca sa gasesti locuri de parcare mai indepartate de marginea drumurilor pentru a reduce expunerea la aceste substante.


Protejeaza barele de protectie
Daca masina ta are bare de protectie sau grila frontala, acestea pot acumula zapada, gheata si murdarie pe parcursul iernii. Asigura-te ca le cureti si le protejezi cu o folie speciala de protectie pentru a preveni coroziunea si zgarieturile.


Foloseste covorase din cauciuc
In timpul iernii, interiorul masinii poate fi afectat de murdarie si umiditate. Folosirea unor covorase din cauciuc rezistente poate proteja podeaua masinii de namol, zapada topita si umezeala.


Cat mai putine contacte cu zapada
Evita sa lasi zapada sa se acumuleze pe masina, deoarece aceasta poate provoca zgarieturi si coroziune. Indeparteaza zapada cu o perie speciala sau cu o racleta, pentru zapada inainte de a conduce.


Verifica si cureta frecvent sistemul de evacuare 
Sarurile si substantele chimice folosite pentru dezapezire pot coroda sistemul de evacuare al masinii. Verifica si cureta periodic conducta de esapament pentru a preveni acumularea de reziduuri care pot duce la coroziune.


Verifica nivelul de lichid antigel 
In timpul iernii, lichidul antigel este esential pentru a proteja motorul masinii de inghet. Verifica si completeaza periodic nivelul de lichid antigel conform recomandarilor producatorului.

De final

Acordand atentie acestor cateva sfaturi simple, vei putea pastra vopseaua si caroseria masinii tale in stare buna pe timpul iernii. Nu uita, chiar daca este iarna, sa respecti regulile de circulatie si sa conduci in siguranta, adaptandu-te la conditiile meteorologice dificile.
Cum protejezi vopseaua si caroseria masinii iarna

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Trimiteți un comentariu (0)
Catre sus