Obiceiuri proaste care pot deteriora rapid masina

0
Obiceiuri proaste care pot deteriora rapid masina, fiindca, ca orice investitie majora, masina isi pastreaza cel mai bine valoarea atunci cand este intretinuta corespunzator. Acest lucru nu se opreste doar la schimbarea din timp a uleiului si a filtrelor, ori verificarea periodica la un atelier auto.


Mentinerea aspectului acesteia, la exterior si interior, este importanta pentru a fi pastrata valoarea ei de revanzare. Sa o speli poate parea un proces simplu, dar exista cateva tehnici incorecte care, daca sunt folosite, ar putea deteriora finisajul exterior al masinii tale. 

Obiceiuri proaste care pot deteriora rapid masina


Exista mai multe obiceiuri proaste care pot deteriora rapid masina, iar in acest articol auto apar cateva exemple:


Conducere agresiva
Acceleratii bruste, franari bruste si viraje rapide pot pune o presiune excesiva asupra componentelor masinii, cum ar fi sistemul de franare, suspensia si transmisia. Aceste actiuni pot duce la uzura prematura si pot provoca daune costisitoare.


Neglijare schimb de ulei si a intretinerii regulate
Uleiul motor este vital pentru lubrifierea si protectia motorului. Neglijarea schimbului de ulei sau a intretinerii periodice poate duce la uzura excesiva a motorului, supraincalzire si alte probleme grave.


Folosire combustibil de proasta calitate
Utilizarea unui combustibil de calitate slaba poate afecta performanta motorului si poate duce la depuneri si obstructionarea injectoarelor de combustibil. Este recomandat sa folositi intotdeauna combustibil de inalta calitate, conform specificatiilor producatorului.



Stationare in mod necorespunzator
Stationarea pe teren accidentat sau in locuri cu vegetatie abundenta, poate provoca daune la sistemul de evacuare sau la partea inferioara a masinii. De asemenea, stationarea pe pante, fara a folosi frana de parcare, poate pune o presiune suplimentara asupra transmisiei.


Neglijarea sistemului de racire
Sistemul de racire trebuie intretinut corespunzator, iar nivelul si calitatea lichidului de racire trebuie verificate regulat. Supraincalzirea motorului poate duce la daune grave, inclusiv la supapa de supapa sau la garnituri ale capului cilindrului.


Utilizarea unui ulei necorespunzator
Folosirea unui ulei care nu este potrivit pentru tipul de motor poate afecta performanta acestuia si poate duce la uzura prematura.


Supraincarcarea masinii
Depasirea capacitatii de incarcare recomandate poate afecta suspensiile si performanta generala a masinii.


Neglijarea presiunii si starii anvelopelor
Pneurile subumflate sau supraumflate pot afecta manevrabilitatea masinii si pot duce la uzura neuniforma a anvelopelor. Este important sa verificati regulat presiunea pneurilor si sa le inlocuiti atunci cand sunt uzate.


Neglijarea sistemului de franare
Franele trebuie sa fie in stare buna de functionare pentru a asigura siguranta dumneavoastra si a celor din jur. Neglijarea schimbarii placutelor de frana sau a verificarii lichidului de frana poate duce la deteriorarea sistemului de franare si la riscul de accidente.



Folosirea de perii si detergenti inadecvati
Atunci cand iti speli masina, este important sa folosesti perii si detergenti potriviti. Perii prea aspre pot zgaria vopseaua si pot deteriora suprafetele sensibile, cum ar fi geamurile si cromul. In plus, ele pot sa ramana murdare dupa spalarea masinii. Folosindu-le si tu, poti aduce murdaria respectiva pe masina ta. De asemenea, detergentii inadecvati pot fi prea agresivi si pot deteriora vopseaua si partile/piesele cromate.


Spalare in plin soare
Spalarea masinii  sub un soare puternic, poate parea convenabila, dar poate duce la aparitia petelor si a urmelor de apa pe vopsea. In plus, temperatura ridicata poate duce la uscarea rapida a sapunului si detergentilor, ceea ce face mai dificila spalarea uniforma a masinii. Alege momentele cand temperatura este mai scazuta sau spala masina intr-un loc umbros pentru a evita aceste probleme.


Prea inalta presiune de apa
Presiunea excesiva de apa poate fi daunatoare pentru masina ta. O presiune prea mare poate deteriora vopseaua, garniturile si alte componente sensibile ale masinii. In mod ideal, presiunea ar trebui sa fie de 125-130 bari, iar daca este mai mare, nu mai este adecvata pentru vehicul.

De final

Este important sa acorzi atentie acestor cateorva aspecte si sa ingrijesti regulat masina pentru a preveni deteriorarea prematura a componentelor si pentru a asigura o functionare sigura si eficienta a ei.

Este important, de asemenea, sa respecti intotdeauna instructiunile si recomandarile producatorului pentru intretinerea masinii. Mentinerea unor obiceiuri bune de conducere si efectuarea regulata a intretinerii adecvate, te pot ajuta sa-ti pastrezi masina intr-o stare buna de functionare pe termen lung.
Obiceiuri proaste care pot deteriora rapid masina

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Trimiteți un comentariu (0)
Catre sus