Alimentare masina cu carburant gresit

0
alimentare-la-pompa
Alimentare masina cu carburant gresit, stiind ca utilizarea unui tip de combustibil inadecvat poate duce la deteriorarea motorului si la probleme serioase de functionare. Este esential sa cunoastem tipul de combustibil recomandat pentru fiecare vehicul in parte si sa ne asiguram ca nu facem greseala de a alimenta cu un tip gresit.

Acest articol auto din blog, afiseaza care sunt consecintele posibile, care depind de tipul de motor si de combustibilul gresit folosit, prin aspecte care pot duce la dificultati in pornirea motorului si chiar la o functionare neregulata.

Alimentare masina cu carburant gresit


Daca alimentezi o masina diesel cu un combustibil benzina, acest lucru poate duce la dificultati in pornirea motorului si la o functionare neregulata. Combustibilul diesel are o compozitie diferita fata de benzina, iar motoarele diesel utilizeaza un sistem de injectie specific pentru a functiona corect. Utilizarea benzinei intr-un motor diesel poate provoca daune serioase sistemului de injectie si altor componente ale motorului.

Pe de alta parte, daca alimentezi din greseala o masina cu motor pe benzina cu motorina, acest lucru poate provoca dificultati in pornirea motorului, functionarea neregulata si chiar deteriorarea motorului. Motorina are o densitate mai mare si necesita un sistem de aprindere diferit fata de benzina, pentru a arde corect intr-un motor pe benzina.

Daca te afli in Craiova, iar greseala a fost comisa si ai alimentat masina cu un combustibil gresit, este recomandat sa nu pornesti motorul si sa soliciti asistenta profesionala imediat la unitatea service Taviandra, sau atelierul auto MafServ. Mecanicii auto din cadrul acestor unitati service, pot evalua situatia si pot lua masurile necesare pentru a minimiza daunele si a remedia problema.

Trebuie stiut ca daca alimentezi masina cu un tip gresit de combustibil, acest lucru poate avea consecinte negative asupra functionarii ei. In general, motoarele sunt proiectate sa functioneze cu un anumit tip de combustibil, iar utilizarea unui combustibil gresit poate duce la probleme de performanta, sau chiar la deteriorarea motorului.
Una dintre consecintele cele mai comune ale alimentarii cu combustibil gresit este deteriorarea sistemului de injectie. Daca un motor a fost proiectat sa functioneze cu un anumit tip de combustibil, utilizarea altui tip poate duce la depuneri si blocarea sistemului. Acest lucru poate duce la o ardere incompleta a combustibilului si la pierderea puterii motorului.

Deteriorarea sistemului de alimentare este un alt efect negativ al alimentarii cu combustibil gresit. De exemplu, atunci cand un motor diesel alimentat cu benzina sufera de o compresie excesiva in cilindri, aceasta poate duce la defectiuni ale pistoanelor, sau chiar la spargerea motorului. Cu toate acestea, atunci cand un motor pe benzina este alimentat cu motorina, s-ar putea sa nu existe presiune suficienta pentru a aprinde combustibilul, ceea ce inseamna ca motorul nu va porni deloc.

Utilizarea combustibilului gresit poate afecta si sistemul de evacuare. Combustibilul necorespunzator poate provoca reziduuri si depuneri in catalizator, sau in sistemul de filtrare a particulelor diesel, ceea ce reduce eficienta acestora si poate duce la defectiuni.

Concluzie

In cele din urma, alimentarea unei masini, sau an unui alt tip de motor cu combustibil gresit, poate avea consecinte grave. Este esential sa fim constienti de tipul de combustibil recomandat pentru fiecare vehicul in parte, astfel incat sa putem evita alimentarea cu combustibilul nepotrivit. Este esential sa contactezi un profesionist in domeniul auto, daca apare o astfel de greseala de alimentare, deoarece consumul excesiv de combustibil inadecvat poate provoca daune ireparabile motorului.

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Trimiteți un comentariu (0)
Catre sus